Voorleesdagen bij SKLM

Bij SKLM is tijdens de nationale voorleesdagen die van 24 januari t/m 3 februari 2018 gehouden zijn extra veel aandacht besteed aan lezen en voorlezen.

Er zijn groepen geweest die de voorleesdagen gestart zijn met een voorleesontbijt waarbij de kinderen in pyama zijn gebracht en samen hebben genoten van een verhaal tijdens het eten van het ontbijt. 

Weer andere locaties hebben de samenwerking opgezocht met de scholen waarbij kinderen uit de bovenbouw kwamen voorlezen aan de kinderen van de dagopvang en speelleergroepen. Ook is er een wethouder voor komen lezen. 

Het prentenboek van het jaar "sssst de tijger slaapt was favoriet tijdens de vele voorleesmomenten. De kinderen kunnen zelf actief deelnemen aan het verlaal, en ook Puk helpt mee om de tijger slapende te houden......

De BSO in Maurik heeft zelf een boekenwinkel gemaakt waar boeken 'gekocht' en ingepakt werden. Ook is er extra aandacht besteed aan de zwerfboeken. In het zwerfboekenstation staan boeken die je mee kan nemen naar huis om te lezen. Zodra je het boek uit hebt laat je het weer zwerven. Op deze manier kunnen veel kinderen genieten van leesboeken.

Bij de dagopvang in Lienden hebben ze de week afgesloten met een bezoek aan de bibliotheek waar we door een andere wethouder zijn voorgelezen.

Met elkaar kijken we terug op een gezellige week waarbij lezen centraal heeft gestaan.